Introductiedag trainees bij het HWBP

Nieuwe medewerkers, dus ook wij trainees (Jordy en Olivier), kregen een introductiedag bij het HWBP. Na een aantal presentaties van collega’s over het programmabureau en de organisatieonderdelen, stond voor ons de bus klaar voor een ritje richting Groot-Ammers, een dorp aan de Lek in het beheersgebied van Rivierenland. In het gebouw waar de gemeente Molenwaard zetelt, kregen wij een presentatie van Bram de Fockert, projectleider van het dijkversterkingsproject KiS (Kinderdijk – Schoonhovenseveer). Maar liefst 10 kilometer van dit traject moet worden versterkt en kost ruim 120 miljoen euro. Na de presentatie namen we met de bus een kijkje bij de werkzaamheden aan de dijk, die in volle gang waren. Bizar dat de werkzaamheden nog bij de voordeurmaat worden uitgevoerd, maar mooi om te zien waar we het uiteindelijk allemaal voor doen! Als nabrander konden we een kijkje nemen in het gemaal J.J. Brandts, wat ons trakteerde op een mooi uitzicht over de molens bij Kinderdijk.

Auteur: Jordy van Dienst
Datum: 5-10-2016