Het was ook verkiezingstijd voor de trainees!

Terwijl alle lijsttrekkers druk bezig waren met campagne voeren, was het aan ons om voor onszelf campagne te gaan voeren. De selectie voor de laatste periode van 8 maanden kwam er namelijk aan. Een spannende tijd voor ons, aangezien we dan weten waar en met welke laatste opdracht wij aan de slag gaan vanaf mei.

Op vrijdag 10 maart 2017 heeft de programmagroep van ons traineeshipprogramma bij elkaar gezeten om ons te verdelen over de verschillende opdrachten die zijn ingebracht door de deelnemende waterschappen. Aan ons om een pitch voor te bereiden waarin wij onze wensen, ontwikkelpunten en het geleerde uit de vorige opdrachten presenteren aan de programmagroep. Ieder was vrij om de pitch naar eigen hand te maken en te presenteren. Zo hebben verschillende trainees sprankelende filmpjes of gelikte presentaties gemaakt. Weer anderen hebben een duidelijk verhaal geschreven. De programmagroep is hiermee gaan worstelen om iedereen een zo goed mogelijke opdracht toe te kunnen wijzen.

En dan was het maandag 13 maart. De dag van de uitslag. De dag waar alle trainees naar uit keken. Henk de Ruiter, programmamanager van het traineeship, heeft iedereen persoonlijk benaderd om de uitslag te delen. De eerste reacties van de trainees waren divers. Zo waren er mensen erg blij met de opdracht. Anderen waren nog wat afwachtend en wilde graag eerst weten wat de opdracht precies is. En weer anderen waren op z’n minst verrast. Meer informatie over de nieuwe opdrachten, zullen we binnenkort delen op deze website.

Auteur: Olivier Schoemaker
Datum: 16-03-2017