Workshop – Het succes van falen

Door Louise Lysen

Al pratend komen ook wij, trainees van WSHD, erachter hoe moeilijk het blijft om fouten toe te geven, en dat terwijl je juist van elkaar kunt blijven leren.

Een aantal weken geleden werden de Trainees die momenteel verblijven bij WSHD gevraagd of ze een workshop wilden voorbereiden voor het Early Summer programma. Een programma waarin op donderdagmiddag 22 Juni verschillende workshops over uiteenlopende thema’s werden verzorgd.

Enthousiast als we zijn roepen we natuurlijk gelijk ja! Of we dan wel twee dagen later met een thema kunnen komen, en een titel, oh en doe ook maar een omschrijving van de workshop!
Een snelle brainstormsessie onder het genot van wat thee en chocomel leidt al snel tot het thema falen.

Een workshop wordt gecreëerd, waarin 3 thema’s centraal staan.

  1. Het inventariseren van associaties met falen (specifiek voor het Waterschap)
  2. Het leren van elkaars fouten
  3. Het belang van fouten maken in een toenemende complexe wereld.

En we hebben onszelf goed ingedekt, al wordt de workshop helemaal niks, we hebben er zeker van geleerd! Gelukkig voor ons gaat alles goed, de 10 deelnemers hebben input geleverd, een spelletje gespeeld, zich gefrustreerd en geleerd dat het delen van fouten je helpt bij het winnen.
Het heeft iedereen aan het denken gezet.

Wil jij nou ook eens ontdekken hoe het is om te falen en daar succes uit te halen?
We zijn met onze uur durende workshop het Succes van falen zeker in de huren!*

*Resultaten uit het verleden geven geen garanties voor de toekomst, maar wat er ook gebeurt, we zullen er allemaal van leren!